Stagnace českých žebříčků pokračuje. JC Stewart a Viktor Sheen se udrželi ve vedení

21.04.2021 19:28 - Josef Martínek | foto: Warner Music

Už jsme si zvykli na to, že české žebříčky obvykle velkými změnami nehýří. Aktuální kolo přesto patří k těm vůbec nejméně vzrušivým za poslední dobu. V rádiích nedošlo na prvních šesti místech k žádnému progresu, albová první desítka nabízí dokonce jen jeden drobný přesun.
JC Stewart - I Need You To Hate Me
© Warner Music
RÁDIA - JC Stewart dovršuje s "I Need You To Hate Me" vítězný hattrick. Na vedoucí příčku se mladý zpěvák poprvé vyšvihl před dvěma týdny, čímž ukončil dlouho trvající nadvládu hitu "I přes to všechno" od Mirai. Nyní se zdá, že jedna vítězná šňůra tím skončila a druhá započala.

Za druhými Frýdecko-místečany zůstal na bronzovém stupínku australský teenager The Kid Laroi s "Without You". Ani čtvrtý Ed Sheeran, pátí O5 a Radeček a šestí 24kGoldn s iannem diorem svoje postavení oproti minulému týdnu nezměnili.

Poprvé se do elitní desítky vmáčkli Imagine Dragons se singlem "Follow You". Ten z osmého místa ohlašuje chystanou novou desku u nás velice populárních amerických pop-rockerů. Kapela zároveň s touto ochutnávkou představila ještě další skladbu "Cutthroat", datum vydání očekávané albové novinky ale zatím neprozradila.

Aktuální kolo nebylo bohaté ani na novinky. O tu lépe postavenou se postarali David Guetta a dánský DJ MORTEN, s "Kill Me Slow" si zabrali sedmdesátý řádek. Spolupráce kanadských hvězd Shawna Mendese a Justina Biebera s názvem "Monsters" začíná jako osmdesátá šestá nejhranější. Obě tyto písně navíc vyšly již v minulém roce, takže nezbývá než konstatovat, že naši dramaturgové zase jednou zaspali.

Top 10 ČR - rádia:
  1. JC Stewart - I Need You To Hate Me
  2. Mirai - I přes to všechno
  3. The Kid Laroi - Without You
  4. O5 a Radeček - Bra3
  5. Ed Sheeran - Afterglow
  6. 24kGoldn feat. iann dior - Mood
  7. ATB feat. Topic & A7S - Your Love (9PM)
  8. Imagine Dragons - Follow You
  9. Jelen - Jediný, co chci
  10. Jason Derulo feat. Adam Levine - Lifestyle


Viktor Sheen - Barvy
© facebook Viktora Sheena
ALBA - Osm z deseti míst první desítky albového pořadí nevykazuje oproti minulému kolu vůbec žádnou změnu. Vítězství obhájil Viktor Sheen, jehož "Barvy" patří k nejstabilnějším trvalkám žebříčku. Deska v něm boduje už pětadvacet kol a ve většině případů pobývá na stupních vítězů.

K jedinému drobnému přesunu v top ten došlo na druhém a třetím místě - Justin Bieber a Yzomandias si totiž prohodili pozice. Kanadský zpěvák si s "Justice" polepšil na stříbrný post, mládeží zbožňovaný rapper naopak ustoupil na bronzový stupínek.

Těsně pod medailovými příčkami následují další zástupci tuzemského rapu - Ektor, podruhé Viktor Sheen a před dvěma týdny vítězný Koky. Sedmičku si pohlídal The Weeknd, osmý zůstal Nik Tendo a na konci první desítky se drží Dua Lipa a Mirai. Zkrátka nic nového pod sluncem.

Nejvýše umístěnou novinku mají na svědomí Fešáci. Countryová legenda přichystala pro fanoušky speciální komplet "2020", který zahrnuje dvě z jejích stěžejních řadovek - "Fešáci 2000" a "Hvězda Countryon". K nim přiložila ještě několik bonusů, takže celkový počet písní na dvojalbu překročil čtyřicítku.

Čtyřicátou sedmou řádku si zajistil Jean-Michel Jarre. Francouzský pionýr elektronické hudby i po sedmdesátce chrlí jednu nahrávku za druhou, po loňské "Radiophonie Vol. 10" tentokrát nachystal desku s názvem "Amazônia".

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Barvy
  2. Justin Bieber - Justice
  3. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
  4. Ektor - Original
  5. Viktor Sheen - Černobílej svět
  6. Koky - Stát ve stínu, dotýkat se hvězd
  7. The Weeknd - After Hours
  8. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  9. Dua Lipa - Future Nostalgia
  10. Mirai - Arigató

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 15. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY